כיכר השבת

התוספת שתופסת

לא תוכלו להפסיק לאכול: מרק בטטה סמיך ועשיר

מה יש בתפריט כשהטמפרטורות יורדות והבטן מתחילה לקרקר? כמובן, מרק - ורצוי שיהיה מרק הבטטה הזה. הוא גדוש בטעם, ממלא ובריא יחסית והשוס: קל להכין ממנו כמות כפולה ולהקפיא למועד מאוחר יותר (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
לא תוכלו להפסיק לאכול: מרק בטטה סמיך ועשיר
לא תוכלו להפסיק לאכול: מרק בטטה סמיך ועשיר (צילום: Shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 בצל קטן, קצוץ דק
  • 3 בטטות בינוניות, קלופות וחתוכות לקוביות (כ-4 כוסות)
  • 1 שן שום, פרוסה
  • 1/2 כפית טימין
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס
  • 6 כוסות ציר ירקות
  • 1/4 כוס חלב + 1/4 כוס שמנת מתוקה - מהולים יחד
  • 1 צרור קטן של עלי קייל, קרועים לחתיכות בגודל ביס
  • שמן - לטיגון

אופן ההכנה:

1. מטגנים בסיר גדול את הבצל, תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהוא רך ושקוף, כ-5 דקות. מוסיפים את השום ומבשלים עד שהוא מפיץ ריח, כדקה. מערבבים פנימה את הבטטה והטימין ומתבלים בנדיבות במלח ופלפל.

2. מוסיפים את ציר הירקות ומביאים לרתיחה; מנמיכים את האש ומבשלים, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהבטטה רכה, 25-30 דקות.

3. מסירים מהאש ומערבבים פנימה את החלב והשמנת המהולים. מערבבים פנימה את הקייל ומניחים לו 'לנבול' מעט; טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך. מעבירים לצלחות ומגישים.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
ראשונות ותוספות