רכיבים
- 1 בצל קטן, קצוץ דק
- 3 בטטות בינוניות, קלופות וחתוכות לקוביות (כ-4 כוסות)
- 1 שן שום, פרוסה
- 1/2 כפית טימין
- מלח גס ופלפל שחור גרוס
- 6 כוסות ציר ירקות
- 1/4 כוס חלב + 1/4 כוס שמנת מתוקה - מהולים יחד
- 1 צרור קטן של עלי קייל, קרועים לחתיכות בגודל ביס
- שמן - לטיגון
אופן ההכנה:
1. מטגנים בסיר גדול את הבצל, תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהוא רך ושקוף, כ-5 דקות. מוסיפים את השום ומבשלים עד שהוא מפיץ ריח, כדקה. מערבבים פנימה את הבטטה והטימין ומתבלים בנדיבות במלח ופלפל.
2. מוסיפים את ציר הירקות ומביאים לרתיחה; מנמיכים את האש ומבשלים, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהבטטה רכה, 25-30 דקות.
3. מסירים מהאש ומערבבים פנימה את החלב והשמנת המהולים. מערבבים פנימה את הקייל ומניחים לו 'לנבול' מעט; טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך. מעבירים לצלחות ומגישים.