כיכר השבת

באנו לשדרג

נגיסי חצילים מצופים בפירורי לחם ופרמזן עם רוטב מרינרה

חציל מצופה בפירורי לחם הוא נשנוש שכולנו מכירים (ואוהבים), אבל קוביות חצילים קריספיות עם גבינת פרמזן ורוטב מרינרה אדמדם - זה כבר סיפור אחר. מתכון קל ומהיר הכנה למנת פתיחה יפה, טעימה ומעניינת (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
נגיסי חצילים מצופים בפירורי לחם ופרמזן עם רוטב מרינרה
נגיסי חצילים מצופים בפירורי לחם ופרמזן עם רוטב מרינרה (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 2 כוסות שמן צמחי, לטיגון
  • 1/2 כוס קמח לבן, מנופה
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • קורט פלפל קאיין
  • 2 ביצים, טרופות קלות
  • 1 כוס פירורי לחם
  • 1 כוס גבינת פרמזן, מגוררת
  • 1 חציל, חתוך לקוביות בגודל 2.5 ס"מ
  • 3 כפות פטרוזיליה טריה, קצוצה - לקישוט
  • מלח גס, לגימור
  • 1 כוס רוטב מרינרה - מכינים מ:
  • 1 כוס רסק עגבניות
  • 1/2 כוס מים
  • 1 כף אורגנו
  • 1 כף בזיליקום טרי, קצוץ
  • 1 כף שמן זית
  • 2 כפיות שום כתוש
  • 2 כפיות סוכר
  • 1/2 כפית מלח

אופן ההכנה:

1. בסיר קטן מחממים שמן בגובה של כ-7 ס"מ, עד שמגיע לטמפרטורה של 180 מעלות. מרפדים צלחת גדולה בכמה שכבות של נייר סופג.

2. מכינים שלוש קערות עמוקות. בראשונה, מערבבים את הקמח עם המלח, הפלפל השחור והקאיין, עד לשילוב. בשניה, טורפים את הביצים. בשלישית, מערבבים את פירורי הלחם עם הפרמזן, עד לשילוב.

3. עובדים בקבוצות - טובלים תחילה את פיסות החציל בתוך תערובת הקמח, אחר כך בביצה ואז בפירורי הלחם. ממשיכים עד שכל פיסות החציל מצופות.

4. מטגנים את פיסות החציל עד שהן מזהיבות, במשך 6-8 דקות. מוציאים אותן מהשמן ומעבירים לצלחת המוכנה. מסננים על מגבות הנייר.

5. מקשטים בפטרוזיליה ומלח גס ומגישים מיד לצד רוטב מרינרה חם, לטבילה.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
ראשונות ותוספות