כיכר השבת

התוספת שתופסת

תוך 20 דקות על הצלחת: בטטה עם רוטב שקדים

הרשו לנו, אם זה יתכן, לדמיין את ארוחת הצהריים של החלומות שלנו: היא עמילנית וממלאת, כמו פסטה, אבל היא עדיין עמוסה בחלבון, דלה בשומן רווי ומלאה בוויטמינים. אה, וגם טבעונית. בבקשה: אטריות העשויות מבטטה מסולסלת עם רוטב שקדים שמנתי. הידד, משאלותינו נענו (מתכונים, אוכל)

| 1 | כיכר השבת |
תוך 20 דקות על הצלחת: בטטה עם רוטב שקדים
תוך 20 דקות על הצלחת: בטטה עם רוטב שקדים (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

לנודלס הבטטה:

  • 2 כפות שמן זית כתית
  • 3 בטטות' חתוכות לאטריות (מיוצרות בעזרת ספירלייזר)
  • 4 כוסות קייל, חתוך גס
  • מלח ופלפל שחור גרוס

לרוטב השקדים:

  • 2 כפות שמן זית כתית
  • 3 בצלים סגולים קטנים, קצוצים דק מאד
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 3 כפות קמח לבן, מנופה
  • 2 כוסות חלב שקדים רגיל ולא ממותק
  • 2 כפות חרדל דיז'ון
  • מלח ופלפל שחור גרוס טרי
  • 1/2 כוס שקדים קלויים, מלוחים, קצוצים

אופן ההכנה:

1. מכינים את רוטב השקדים: בסיר בינוני מחממים את שמן הזית על אש בינונית. מוסיפים את הבצלים והשום ומטגנים במשך כדקה.

2. מערבבים פנימה את הקמח ומבשלים, תוך ערבוב מתמיד, במשך דקה. מוסיפים את חלב השקדים תוך הקצפה מתמדת, כדי למנוע גושים ברוטב. מערבבים על אש בינונית עד שהתערובת מצטמצמת. מצמצמים במשך 4-5 דקות.

3. מוסיפים פנימה את חרדל הדיז'ון ומתבלים את הרוטב במלח ופלפל. מכסים וממשיכים לחמם את הרוטב על אש נמוכה כשמכינים את האטריות.

4. מכינים את נודלס הבטטה: במחבת גדולה מחממים את שמן הזית על אש בינונית. מוסיפים את אטריות הבטטה ומטגנים. מקפיצים מדי פעם, עד שהן כמעט רכות, במשך 5-6 דקות.

5. מוסיפים את הקייל ומקפיצים עד שהוא מתכווץ. מוסיפים את הרוטב ומקפיצים עד שהאטריות מצופות היטב.

6. רגע לפני ההגשה, מוסיפים את השקדים ומערבבים לשילוב. מתבלים במלח ופלפל. מגישים מיד.

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
1
זהירות!אין קייל ללא תולעים! ואין שום אפשרות לבדוק!!!! גם השרייה במי סבון לא יועיל!!!! תעשו את המתכון ללא הקייל!!!!
גילה
ראשונות ותוספות