כיכר השבת

ליד הקפה

עוגת גבינה קלאסית עם קיצור דרך שחוסך עבודה

מלי יהודיוף עם מתכון לעוגת גבינה אפויה קלאסית וטעימה עם קרם וניל מעל. עוגה שאתם עומדים להכין לפחות פעם בשבוע - כי המקרר לא יכול בלעדיה, ואין כמו להתפנק איתה ליד כוס קפה. בונוס למשקיענים: תוכלו לקשט את העוגה בפרחי אמנון ותמר אכילים (מתכונים, אוכל)

| 3 | כיכר השבת |
עוגת גבינה אפויה  קלאסית
עוגת גבינה אפויה קלאסית (צילום: מלי יהודיוף)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

לבסיס:

  • 200 גרם עוגיות או ביסקוויטים, טחונים לפירורים
  • 150 גרם חמאה, מומסת
  • 2 כפות אבקת סוכר

למלית:

  • 250 גרם גבינת נפוליאון
  • 250 גבינת מסקרפונה
  • 250 גרם גבינה לבנה
  • 200 מ"ל שמנת חמוצה
  • 3 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • 2 כפות קורנפלור
  • 125 מ"ל שמנת מתוקה (חצי מיכל)
  • 150 גרם שוקולד לבן
  • 3 ביצים

לציפוי קרם וניל:

  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • 1/2 כוס חלב
  • 3 כפות אינסטנט פודינג וניל  

לקישוט: פרחי אמנון ותמר אכילים (אופציונלי)

    אופן ההכנה:

    הכנת הבסיס:
    1. בקערה גדולה, מערבבים היטב את העוגיות או הביסקוויטים הטחונים עם החמאה המומסת ואבקת הסוכר. משטחים את התערובת בתבנית עגולה קפיצית בקוטר 26 ס"מ ומעבירים למקרר.

    הכנת המלית:
    2. מבשלים בסיר בינוני על אש קטנה את השוקולד הלבן עם 125 מ"ל שמנת מתוקה, רק עד שהשוקולד מתחיל להימס. מסירים מהאש ומערבבים יחד עד שמתקבלת תערובת אחידה.

    3. יוצקים את השוקולד המומס לקערה גדולה ומוסיפים את הגבינות, השמנת החמוצה, הביצים, אינסטנט פודינג וניל והקורנפלור. טורפים הכל יחד בעזרת מטריפה ידנית (אין צורך בהקצפה), עד לקבלת תערובת אחידה.

    4. מוציאים מהמקרר את התבנית עם הבסיס, יוצקים מעל את המלית ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך שעה וחצי. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה להצטנן בפנים, כשדלת התנור סגורה.

    הכנת ציפוי קרם הווניל:
    5. כשהעוגה הצטננה לטמפרטורת החדר, מקציפים בקערת מיקסר את השמנת המתוקה, החלב ואינסטנט פודינג וניל, עד לקבלת קרם. מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנתר כוכב משונן ומזלפים מעל העוגה בצורה סיבובית. אם רוצים, אפשר לקשט בפרחי אמנון ותמר אכילים, שוקולד מגורר או כל תוספת אהובה אחרת.

    הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

    (צילום: מלי יהודיוף)
    תוכן שאסור לפספס
    3 תגובות

    אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

    התגובה נשלחה בהצלחה.
    בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
    התגובה נשלחה בהצלחה.
    בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
    3
    ניראה ליגה, הסבר מדוייק
    ללא שם
    2
    חשובה לא רק מהירות ההכנה.חשוב שהמצרכים לא יהיו בעלי אחוז שומן כל כך גבוה.כמעט כולם.
    ירושלמית
    1
    התנור על מה צריך להיות למטה למעלה או משהו אחר???מישהי יכולה לעזור בבקשה
    ללא שם
    אולי גם יעניין אותך
    מתכונים לעוגות וקינוחים - כיכר השבת