רכיבים
- 1 כוס שיבולת שועל
- 1/8 כפית סודה לשתייה
- 1 כף אבקת אפיה
- 1 כף זרעי צ'יה
- 1/4 כפית מלח
- 2 כפות שמן קוקוס מומס
- 1/4 כוס חלב קוקוס
- 3 ביצים
- 3 כפות סירופ מייפל או דבש
- 1 כף מיץ לימון
- 2 כפיות גרידת לימון
- 1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
מה זה זרעי צ'יה? הנה כל מה שאתם צריכים לדעת.
1. בקערה אחת מערבבים את שיבולת השועל עם אבקת האפייה והמלח.
2. בקערה נפרדת, מקציפים את שאר המרכיבים עד לקבלת קצף אוורירי.
3. בעזרת מרית גומי, מערבבים את התערובת היבשה עם הקצף בתנועות קיפול, עד לקבלת בלילה אחידה.
4. מחלקים את הבלילה בין 8-10 תבניות מאפינס.
5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30-28 דקות או עד שהחלק העליון מזהיב.
>> למתכונים בריאים וקלים נוספים
מיה בן אפרים היא דיאטנית קלינית ותזונאית, מפתחת תוכנית אונליין לירידה במשקל ב-45 יום.