כיכר השבת

מתכונים לחנוכה

כדורי ספינג': פריכים מבחוץ ועננים מבפנים

כך תכינו את הגרסה המיניאטורית והמושלמת לסופגניות שלב אחר שלב ותוספת של וודקה או ערק שתמנע מהספינג' לספוג שמן בטיגון. אוראל בראל עם מתכון לכדורי ספינג' פריכים מבחוץ ורכים כמו עננים מבפנים. הכי טעים להגיש עם זילוף של חלב מרוכז מעל (מתכונים לחנוכה, אוכל)

| 26 | כיכר השבת |
כדורי ספינג'
כדורי ספינג' (צילום: אוראל בראל)
זמן הכנה110 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 1 ק"ג קמח מנופה
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 4 כוסות מים פושרים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 כוס שמן
  • 1 כף וודקה או ערק (לא חובה, כדי שהבצק לא יספוג שמן בטיגון)
  • שמן לטיגון עמוק

להגשה: חלב מרוכז

    אופן ההכנה:

    מעבדים את הבצק עד שהוא אלסטי ואסוף סביב הוו (צילום: אוראל בראל)
    מעבירים את הבצק לשק זילוף וגוזרים אותו לתוך הסיר (צילום: אוראל בראל)
    מטגנים עד להשחמה יפה (צילום: אוראל בראל)
    מגישים מיד, חם, עם זילוף חלב מרוכז מעל (צילום: אוראל בראל)
    1. בקערת מיקסר גדולה, מערבבים את השמרים עם המים והסוכר ונותנים להם לעמוד במשך 10 דקות, עד שהשמרים נפתחים ועולות בועות.
    2. מוסיפים לקערה את הקמח, השמן, הוודקה או הערק ומעבדים במהירות נמוכה עם וו לישה במשך דקה.
    3. מוסיפים את המלח, מכוונים את המיקסר למהירות הגבוהה ביותר ומעבדים במשך 5 דקות, עד שהבצק אלסטי ואסוף סביב הוו.
    4. מכסים את קערת הבצק ומניחים להתפחה במקום חמים במשך שעה.

    5. מעבירים את הבצק לשק זילוף.

    6. בסיר גדול על אש בינונית, מחממים שמן לטיגון עמוק (בגובה של כ-5 ס"מ). כשהשמן מגיע ל-170 מעלות (אין לכם מדחום? הכניסו קיסם עץ לשמן - אם נוצרות בועות סביב הקיסם, השמן מוכן), מזלפים חתיכה קטנה מהבצק, גוזרים עם מספריים ומזלפים את הכדור הבא - כך עד שהבצק נגמר ובסיר צפים כדורי בצק קטנים בגודל שווה. מטגנים את הכדורים עד להשחמה יפה ומוציאים אותם לקערת הגשה, רצוי כזו שמרופדת בנייר סופג.
    מזלפים מעל חלב מרוכז ומגישים מיד.
    אופן ההכנה - בתמונות:
    תוכן שאסור לפספס
    26 תגובות

    אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

    התגובה נשלחה בהצלחה.
    בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
    התגובה נשלחה בהצלחה.
    בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
    24
    ספינג יקר עם כל הכבוד לך אבל את הערק אני שותה לבד תסתדר עם השמן בבטן. אלוף. ויש אפשרות גם לוויסקי הולך טוב. את השמן כדאי למדוד כדי לא לשרוף מבחוץ .
    השף המכשף
    23
    נראה ממש מיוחד וטעים!! כל הכבוד!!
    ללא שם
    22
    אוראל של עפולה???
    48T

    הצגת כל התגובות

    21
    נראה מומלץ ביותר מתאיים לחנוכה איזה כיף
    ללא שם
    20
    איזה אליפות!!! נשמח לעוד מתכונים מפנקים בהמשך😍
    ללא שם
    19
    וואי מזההה נראה פצצה
    לאה
    18
    נראה פגזזזזז , יש משלוחים? 😅יאללה עפתי להכיןןןן
    אביה
    17
    אבאל׳ה נראה מגרה בטירוףף!! תודה על השיתוף :)
    ללא שם
    16
    נראה מעולהה! תודה על המתכון, ננסה😍
    שירה
    15
    נראה אש! קונדיטור מספר 1 👑
    ללא שם
    14
    ווווווואו נראה מעולה 💓חייבת לנסות..הבנות שלי יעופו על זה😍
    אבישג
    13
    אויש נראה מתוק אבל חייב חלב מרוכז?
    ריקי
    לא חייב אפשר גם ממרח נוטלה או כל ממרח אחר שאוהבים
    אוראל בראל
    אפשר גם ריבת חלב ריבה מה בא לך
    לאה
    12
    וואו המתכון קליל וממש ברור .. נר ראשון של חנוכה אני על זה😍
    ספיר
    11
    פשוט מושלם נראה טילללללל תותח אח 😘
    ללא שם
    10
    נראה מושלם!
    ללא שם
    9
    ואוו מושלם. מחכה לנסות את הטיפ עם הוודקה
    אריאל
    8
    נראש אששששש אני הולך להכין עכשיו
    אליה הגבר רצח
    7
    כל הכבוד אוראל, אלוף
    ללא שם
    6
    ספינגיניוס
    בדיוק מה שחיפשתי! תודה ! אלוף!
    5
    אוראל אחד האלופים.. וואו תודה על שיתוף המתכון
    מיקי
    4
    הארה חשובה המספריים טעונות טבילה... כדאי לייחד כאלו למטבח (נכתב עפ"י שאלת רב מוסמך ובקיא)
    שלי
    3
    אפשר גם לטגן בוודקה?
    איגור
    2
    נראה אש האלכוהול גורם כמה שפחות לספיגת השמן טבח בחסד לא כולם מגלים זאת שאפו
    ואלה נראה טוב האלכוהול לא נותן לספוג שמן
    1
    ואוו נראה טובב חייב לנסות!!!
    ללא שם
    אולי גם יעניין אותך
    לחמים ומאפים