רכיבים
- 280 גרם בלוק טופו
- 1 כף אבקת צ'ילי
- 1/2 1 כפיות פפריקה מעושנת
- 1 כפית כמון
- 5 כפות רוטב סויה
- 1/2 1 כפיות אבקת ג'ינג'ר
- קורט מלח
- קורט פלפל קאיין / פפריקה חריפה
- מיץ ליים סחוט טרי
לסלסה:
- 1 מנגו בשל, חתוך לקוביות קטנות
- 1 אבוקדו בשל, חתוך לקוביות קטנות
- 1/2 בצל סגול, קצוץ
- 1 פלפל ירוק חריף בינוני או קטן, ללא גרעינים, קצוץ
- מיץ וגרידת קליפה מליים אחד או לימון אחד קטן
- 1/2 כוס כוסברה קצוצה
- 1/2 פלפל אדום מתוק, קצוץ
- קורט מלח וקורט פלפל קאיין או פלפל שחור
- 1/2 כפית סירופ מייפל
להרכבה:
- 6 טורטיות קטנות
- שמנת חמוצה טבעונית - <a href="https://www.kikar.co.il/404101.html">לחצו למתכון</a>
אופן ההכנה:
1. לוחצים על הטופו כדי לרוקן ממנו כמה שיותר מים ואז חותכים אותו לקוביות קטנות ושוות בגודלן.
2. בקערה, מערבבים את התבלינים עם רוטב הסויה. מחממים מעט שמן במחבת, מוסיפים את קוביות הטופו, יוצקים מעל את רוטב התבלינים, מערבבים לציפוי אחיד של הטופו ומטגנים במשך 15-20 דקות, עד שהטופו פריך וזהוב. מסירים מהאש.
3. בקערה גדולה, מניחים את כל רכיבי סלסת המנגו והאבוקדו, מתבלים במלח ופלפל קאיין או פלפל שחור ומערבבים בעדינות. טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך.
הרכבת הטאקו:
4. אם רוצים, מחממים קלות את הטורטיות במחבת יבשה. ממלאים כל טורטייה בקוביות הטופו, מניחים מעל מהסלסה בנדיבות, אפשר להוסיף עוד כוסברה קצוצה וקצת כרוב סגול קצוץ לאקסטרה פריכות ומזלפים על הכל שמנת חמוצה טבעונית. מגישים מיד.