זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה
רכיבים
- 8 פטריות גדולות
- 1/4 כוס קמח, מנופה
- 1/2 כפית מלח + כמות נדיבה של פלפל שחור
- 2 ביצים
- 2 כוסות פירורי לחם בסגנון פנקו
- 1 כפית טימין
- 4 כפות שמן זית
- 3 כפות חמאה או מרגרינה בטעם חמאה
אופן ההכנה:
1. מסירים את הגבעול מכל פטריה כך שתהא שטוחה ופורסים.
2. בקערה אחת, מערבבים את הקמח עם המלח והפלפל. בקערה שניה, טורפים את הביצים. בקערה שלישית, מערבבים את פירורי הפנקו והטימין.
3. טובלים כל פטריה בקמח המתובל, בביצים ולבסוף בפירורים. מוודאים שהפטריות מצופות במלואן.
4. מחממים מחצית מכמות השמן והחמאה (או המרגרינה) במחבת גדולה, על אש בינונית - ומטגנים מחצית מכמות הפטריות, עד להזהבה. הופכים ומבשלים את הצד השני, עד לריכוך, כ-7-10 דקות. מניחים בצד ומטגנים את שאר הפטריות. מגישים.