זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 4 כפות שמן זית
- 2 בצלים בינוניים, קצוצים
- 2 שיני שום בינוניות, כתושות
- 2 גזרים גדולים (150 גרם), מגוררים דק
- 160 גרם פטריות שמפיניון טריות, קצוצות דק
- 400 גרם עגבניות קצוצות משימורים
- 1 עגבנייה גדולה או 2 עגבניות קטנות, קצוצות
- 25 גרם עגבניות מיובשות, קצוצות
- 50 גרם אגוזי מלך, קצוצים
- 1 כף ציר ירקות או מים (אפשר להוסיף מעט אבקת מרק)
- מלח ופלפל שחור
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה או 1/4 כפית שבבי צ'ילי חריף
אופן ההכנה:
הרכיב המרכזי בהכנת הבולונז זה סבלנות: ככל שתתנו לרוטב להתבשל על אש קטנה יותר זמן רב יותר, כך ניחוח העגבניות וטעמן יהיו עזים ועשירים יותר.
1. בסיר גדול על אש בינונית, מחממים את השמן ומאדים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את שיני השום ומטגנים עוד קצת, עד שהשום ריחני. מוסיפים גם את הגזר והפטריות ומטגנים עוד 4-5 דקות.
2. מוסיפים את העגבניות המשומרות, העגבניות הטריות, העגבניות המיובשות וציר המרק או המים, מערבבים ומבשלים על אש בינונית או קטנה במשך 1-2 שעות.
3. מתבלים במלח, פלפל שחור, פפריקה ושבבי צ'ילי, מוסיפים את האגוזים, מערבבים יחד במשך 2-3 דקות ומסירים מהאש. מגישים חם עם הפסטה האהובה עליכם.