רכיבים
- 3 כפות שמן זית
- 400 גרם שעועית שחורה יבשה* או משימורים ומסוננת
- 450 גרם קישואים או זוקיני, לא מקולפים, שטופים היטב וחתוכים לרצועות עבות
- 1 בצל סגול בינוני, חצוי ופרוס
- 1 כפית כוסברה טחונה
- 1/2 כפית חרדל טחון
- 1/4 כפית קאיין או פפריקה חריפה
- 1/4 כפית מלח
- 1/4 כפית קינמון (לא חובה)
- 1 כף מיץ ליים או לימון טרי
- 10-12 טורטיות תירס קטנות
אופן ההכנה:
*אם אתם משתמשים בשעועית שחורה יבשה, משרים אותה במשך לילה שלם במים ואז מסננים ומניחים אותה בסיר גדול. מכסים במים, מביאים לרתיחה ואז מנמיכים את האש ומבשלים במשך כ-50 דקות עש שהשעועית רכה, אך אינה מתפרקת. מסננים מהמים.
1. בקערה, מערבבים את כל רכיבי סלסת העגבניות, מכסים ומעבירים למקרר.
2. במחבת גדולה על אש גבוהה, מחממים 1 כף שמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים במשך 30 שניות עד שהוא נחרך מעט בצד אחד.
3. מוסיפים את רצועות הקישואים ומטגנים במשך 2-3 דקות תוך ערבוב מדי פעם, עד שהקישואים משחימים מעט.
4. מוסיפים את השעועית, מתבלים בכוסברה טחונה, חרדל, קאיין או פפריקה, מלח וקינמון, נותנים לתערובת להתבשל 1-2 דקות ואז מערבבים. מסירים מהאש, יוצקים פנימה את הליים או הלימון ומערבבים קלות.
5. מחממים היטב על אש גדולה מחבת יבשה וגדולה, רצוי עם תחתית כבדה. מוסיפים כף שמן ומחממים את הטורטיות אחת אחרי השנייה במשך 20-40 שניות מכל צד. מוציאים את הטורטיות המוכנות למגש ומוסיפים שמן למחבת לפי הצורך.
6. מחלקים את תבשיל הקישואים והשעועית בין הטורטיות, מוסיפים מעל מסלסת העגבניות ומגישים מיד.
אפשר להכין את הקישואים ואת הסלסה יום-יומיים מראש ולשמור אותם בכלי אטום במקרר.