רכיבים
- 400 גרם גרגירי חומוס מבושלים או מקופסת שימורים
- 1 בצל בינוני, קצוץ דק דק
- 1 פלפל אדום מתוק בינוני, קצוץ דק דק
- שמן זית
- 1 כוס פירורי לחם פנקו
- 1/2 כוס כוסברה קצוצה
- 1 קישוא / זוקיני, מקולף, מגורד דק וסחוט היטב בתוך מגבת
- 1 ביצה
- מלח
לתערובת התיבול:
- 1 כף אבקת צ'ילי
- 1 כפית אבקת שום
- 1 כפית פפריקה
- 1 כפית כמון
- 1/2 כפית אורגנו מיובש
- 1/2 כפית כוסברה טחונה
- 1/2 כפית קורנפלור
- 1/4 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
1. במעבד מזון, טוחנים גס את גרגירי החומוס - אך לא למרקם חלק מדי. מעבירים את החומוס הטחון לקערה גדולה, מוסיפים את הכוסברה הקצוצה והקישואים המגורדים והסחוטים.
2. במחבת קטנה, מחממים 3-4 כפות שמן הזית, מוסיפים את הבצל והפלפל האדום הקצוצים ומטגנים אותם על אש בינונית במשך 5 דקות, עד שהם רכים, אך לא שחומים. מכבים את האש ונותנים להם להצטנן קלות.
3. כשהבצל והפלפל מצטננים, מוסיפים אותם לקערת החומוס יחד עם פירורי הלחם, הביצה ומלח, לפי הטעם. מערבבים בקערה קטנה את כל תבליני התערובת ומוסיפים לקערה 3 כפות מתערובת התבלינים.
4. מעבדים בידיים את תכולת הקערה לעיסה אחידה. אם התערובת לא יבשה מספיק, מוסיפים עוד קצת פירורי לחם. מכסים את הקערה בניילון ומכניסים למקרר למשך שעה לפחות עד לילה שלם.
5. במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה מחממים 5 כפות שמן זית, יוצרים 6 קציצות המבורגר עגולות ופחוסות מהעיסה ומטגנים אותן במשך 3-4 דקות מכל צד, עד שהן מקבלות גוון זהוב עמוק ויפה. מוציאים לנייר סופג ונותנים לקציצות להצטנן קלות לפני שמרכיבים מהן המבורגרים או אוכלים אותן כמו שהן, עם תוספות כמו עדשים ואורז וסלט ירקות עשיר.