רכיבים
- 300 גרם תחליף בשר טחון צמחוני
- 400 גרם קוביות עגבניות מקופסת שימורים
- 400 גרם עדשים מקופסת שימורים, מסוננות או עדשים מבושלות
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל, קצוץ דק
- 1 פלפל חלפיניו קטן, קצוץ דק
- 2-3 שיני שום, קצוצות דק
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1 כף סוכר חום
- 1/2 כוס עגבניות שרי, חצויות
- 1 כף חומץ בלסמי
- 1/2 כוס מים
- 2 כפיות כמון
- 2 כפיות פפריקה מעושנת
- 1 כפית תערובת תיבול איטלקי או תימין מיובש
- מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1. מחממים מחבת, רצוי עם תחתית כבדה, על אש בינונית-נמוכה במשך 3 דקות. מוסיפים את השמן, הבצל והחלפיניו ומטגנים יחד תוך ערבוב מדי פעם, במשך 3-5 דקות עד שהבצל רך ומתקרמל.
2. מוסיפים את השום, מטגנים בערבוב במשך דקה אחת ואז מוסיפים את תחליף הבשר הצמחוני ומבשלים במשך 5 דקות או עד שהתערובת חמה.
3. מוסיפים את רסק העגבניות והסוכר החום, מערבבים עד שהסוכר נמס ואז מוסיפים את קוביות העגבניות, חצאי עגבניות השרי, החומץ הבלסמי, המים והתבלינים. מבשלים במשך 15 דקות, עד שהתערובת סמיכה.
4. מוסיפים את העדשים, מערבבים היטב במשך 2-3 דקות, מתבלים במלח ופלפל שחור ומכבים את האש.
איך מרכיבים כריך סלופי ג'ו?
חוצים לשניים 6-8 לחמניות המבורגר או לחמנייה מתוקה אחרת, מניחים בצד אחד בנדיבות מהתערובת המבושלת, מקשטים עם בצל קצוץ, פטרוזיליה או כוסברה קצוצה, פרוסות מלפפון חמוץ וכל תוספת אחרת שאוהבים.