רכיבים
- 2/3 כוס קינואה לא מבושלת
- 2 קישואים קטנים, מגוררים דק
- 2 כפות שמן אבוקדו או שמן קוקוס
- 1 בצל לבן קטן, חצוי ופרוס דק
- 4 שיני שום, קצוצות
- מלח ופלפל שחור
- 2 כוסות עלים ירוקים קצוצים כמו תרד / מנגולד / קייל / עלי סלק
- 1/3 כוס קמח חומוס
- 1/4 כוס מים
- 1/4 כוס שמיר קצוץ
- 1/2 כוס קמח ללא גלוטן
- שמן לטיגון
אופן ההכנה:
1. מבשלים את הקינואה ובמקביל, סוחטים את הקישואים המגורדים בתוך מגבת נקייה כך שיהיו יבשים כמה שניתן.
2. בסיר רחב וגדול או במחבת גדולה, מחממים 3-4 כפות שמן על אש בינונית. מוסיפים את הבצל והשום, מתבלים במלח ופלפל שחור ומטגנים במשך 3-4 דקות או עד שהבצל רך וריחני, תוך ערבוב לעתים קרובות.
3. מוסיפים את הקישואים, מאדים במש 2 דקות ואז מוסיפים את העלים הירוקים הקצוצים, מערבבים במשך 2 דקות ומכבים את האש.
4. בקערה קטנה, מערבבים את קמח החומוס והמים עד לקבלת משחה נוזלית, מה שיהווה תחליף לביצים.
5. בקערה גדולה, מערבבים את תכולת הסיר, הקינואה המבושלת (מצננים את הקינואה לאחר הבישול), שמיר קצוץ ו-1/4 כפית מלח. לאחר שהתערובת מתאחדת, מערבבים פנימה במרץ את תערובת קמח החומוס ולבסוף, מוסיפים את הקמח (ללא גלוטן), מערבבים היטב עד לקבלת תערובת מעט דביקה אך ניתנת לעבודה.
6. במחבת גדולה עם שוליים מעט גבוהים, מחממים 4 כפות שמן על אש בינונית. מעצבים קציצות דקות ועגולות בגודל של כף יד ומטגנים אותן בקבוצות עד להשחמה יפה משני הצדדים.
לקציצות פריכות יותר: מסדרים את הקציצות המטוגנות בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 10-15 דקות.
מגישים אותן חמות לצד מטבלים קרים כמו יוגורט על בסיס צמחי, רוטב שום-שמיר, טחינה או כל מטבל אהוב אחר.
שומרים את הקציצות בכלי אטום במקרר במשך 3-4 ימים או עד חודש בהקפאה.