רכיבים
- 3/4 כוס קשיו גולמי
- 1/2 כוס קרם קוקוס
- 1/3 כוס מים
- מלח ופלפל שחור
- 1 כף זרעי צ'יה
- 8 עגבניות שרי, חצויות
- 1 פלפל אדום, נקי מגרעינים ופרוס לרצועות
- שמן זית
- 1 חציל בינוני, פרוס דק לאורך
- 1/2 כוס עלי בזיליקום
לברוסקטות:
- 12 פרוסות בגט
- 1/4 כוס שמן זית
- מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1. מניחים את הקשיו בקערה, מכסים במים, משרים במשך שעתיים ולאחר מכן מסננים ושוטפים אותם. מעבירים את הקשיו למעבד מזון עם קרם הקוקוס והמים וטוחנים עד לקבלת מחית חלקה. מתבלים במלח ופלפל שחור, מוסיפים את זרעי הצ'יה ומערבבים היטב.
2. מפזרים את עגבניות השרי החצויות ורצועות הפלפלים בתבנית, מזלפים מעל מעט שמן זית, מתבלים במלח ופלפל שחור ואופים אותם בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 40-45 דקות עד לריכוך. מוציאים מהתנור ומניחים לצינון.
3. מחממים מחבת על אש בינונית. מוסיפים מעט שמן זית ומטגנים את פרוסות החצילים משני הצדדים, עד לריכוך והזהבה יפה. מוציאים אותם מהמחבת למגש מרופד בנייר סופג.
4. מרפדים בניילון נצמד תבנית מלבנית עם שוליים גבוהים ואז מסדרים בתבנית שכבה אחת של פרוסות חציל, עליה מורחים "גבינה", מסדרים רצועות פלפל, חצאי עגבניות ועלי בזיליקום ושוב פרוסות חציל ושוב את שאר הרכיבים - כשפרוסות החציל הן השכבה האחרונה. מכסים את התבנית בניילון נצמד ואוטמים היטב.
5. מניחים את התבנית במקרר ועליה מניחים משקל כבד כמו קרטון חלב כדי לדחוס את תכולת התבנית. שומרים במקרר למשך לילה שלם (12 שעות).
סמוך להגשה, מכינים את הברוסקטות:
6. מסדרים את פרוסות הבגט בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מזלפים מעל את שמן הזית, מתבלים במעט מלח ופלפל שחור ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 15 דקות עד שהפרוסות זהובות ופריכות.
7. פורסים את הטרין לפרוסות ומגישים לצד הברוסקטות.
אהבתם את המתכון? ספרו לנו בתגובות!