כיכר השבת

באנו לשדרג

מתכון לסלט פסטה-קפרזה עשיר ומשביע

האם מדובר בפסטה? או שמא בכלל סלט? ובכן, אתם לא צריכים להחליט. לסלט הפסטה-קפרזה הזה יש את כל הטעמים האהובים של האנטיפסטו האיטלקי (עגבניות עסיסיות, גבינת שמנת, בזיליקום טרי וחומץ בלסמי עז), בתוספת של פחמימה, שתמיד תמיד משדרגת (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
משניים יוצא אחד: סלט פסטה-קפרזה עשיר ומשביע
משניים יוצא אחד: סלט פסטה-קפרזה עשיר ומשביע (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 450 גרם פסטה קצרה
  • 1/4 כוס חומץ בלסמי
  • 1/2 כפית חרדל דיז'ון
  • 1/2 כפית דבש
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס
  • 1 כוס שמן זית כתית מעולה
  • 450 גרם עגבניות שרי, חצויות
  • 1 צרור בזיליקום קטן (כ-10 עלים גדולים), קצוצים דק ועוד - לקישוט
  • 220 גרם כדורי מוצרלה

אופן ההכנה:

1. מביאים לרתיחה סיר גדול עם מים מומלחים. מבשלים את הפסטה עד לדרגת אל-דנטה, 9-11 דקות, או לפי ההוראות המצוינות על גבי האריזה. מסננים את הפסטה ושוטפים במים קרים עד להצטננות.

2. בינתיים, מערבבים בקערה גדולה את החומץ, החרדל, הדבש, חצי כפית מלח וחצי כפית פלפל. תוך כדי טריפה מתמדת, יוצקים פנימה את שמן הזית, באיטיות, לשילוב.

3. מניחים בקערה גדולה את העגבניות, המוצרלה, הבזיליקום, הפסטה והרוטב, עד לציפוי. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך. מקשטים בעוד בזיליקום ומגישים בטמפרטורת החדר או קר.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
בוקר ובראנץ´