רכיבים
- 450 גרם פסטה קצרה
- 1/4 כוס חומץ בלסמי
- 1/2 כפית חרדל דיז'ון
- 1/2 כפית דבש
- מלח גס ופלפל שחור גרוס
- 1 כוס שמן זית כתית מעולה
- 450 גרם עגבניות שרי, חצויות
- 1 צרור בזיליקום קטן (כ-10 עלים גדולים), קצוצים דק ועוד - לקישוט
- 220 גרם כדורי מוצרלה
אופן ההכנה:
1. מביאים לרתיחה סיר גדול עם מים מומלחים. מבשלים את הפסטה עד לדרגת אל-דנטה, 9-11 דקות, או לפי ההוראות המצוינות על גבי האריזה. מסננים את הפסטה ושוטפים במים קרים עד להצטננות.
2. בינתיים, מערבבים בקערה גדולה את החומץ, החרדל, הדבש, חצי כפית מלח וחצי כפית פלפל. תוך כדי טריפה מתמדת, יוצקים פנימה את שמן הזית, באיטיות, לשילוב.
3. מניחים בקערה גדולה את העגבניות, המוצרלה, הבזיליקום, הפסטה והרוטב, עד לציפוי. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך. מקשטים בעוד בזיליקום ומגישים בטמפרטורת החדר או קר.