לקינואה:
- 1 כוס קינואה לא מבושלת
- 1 כוס חלב שקדים בטעם וניל
- 1 כוס חלב שקדים רגיל
- 4 כפות דבש
- 1/2 כפית קינמון
- 1/4 כפית מלח
- 2 ביצים, טרופות קלות
- 1/2 כוס מים
לתמרים:
- 1 כוס תמרים מגולענים קצוצים גס
- 1 כוס מים
- 1 כף סוכר קוקוס
לשטרויזל:
- 1 כף + 1 כפית שמן קוקוס מומס
- 2 כפות סוכר קוקוס
- 1/4 כוס קמח שקדים
- 1/4 כוס שבבי שקדים מולבנים
- 1/4 כפית קינמון
- 1 בננה, פרוסה עבה
אופן ההכנה:
הכנת הקינואה:
1. בסיר גדול על אש גבוהה, מערבבים את שני סוגי חלב השקדים ומביאים לרתיחה. כשהחלב הצמחי מבעבע, מערבבים פנימה את הקינואה, הדבש, הקינמון והמלח. מכסים את הסיר, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים במשך 25-30 דקות, עד שהחלב הצמחי נספג והקינואה מקבלת מקרם קרמי.
הכנת התמרים:
2. במקביל, מחממים סיר בינוני על אש גבוהה. מוסיפים את התמרים, המים וסוכר הקוקוס. מביאים את התערובת לרתיחה ולאחר מכן מנמיכים לאש קטנה ומבשלים במשך 15 דקות או עד שכל המים נספגים והתערובת סמיכה ומתפרקת. מכבים את האש ומועכים את התערובת במזלג עד שהיא נעשית מעין פירה.
הכנת השטרויזל:
3. בקערה, מערבבים את סוכר הקוקוס, קמח השקדים, שבבי השקדים והקינמון. מוסיפים את שמן הקוקוס ומערבבים עד שמתקבלת תערובת פירורית.
הרכבת העוגה:
4. מעבירים את הקינואה לקערה גדולה, מוסיפים את הביצים הטרופות ו-1/2 כוס מים ומערבבים היטב לתערובת מעט דלילה.
5. יוצקים מחצית מכמות הקינואה לתבנית עגולה מרופדת בנייר אפייה משומן קלות. מורחים מעל באופן שווה את תערובת התמרים ויוצקים מעל את המחצית הנותרת של הקינואה.
6. מקשטים את החלק העליון בפרוסות הבננה, מפזרים מעל את השטרויזל ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 35 דקות, עד שהעוגה יציבה. מצננים לחלוטין לפני שפורסים ומגישים.