פנקייקס שוקו (צילום: Pradeep Javedar on Unsplash)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- 2 כפות קמח, מנופה
- 2 כפיות אבקת אפיה
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית קינמון (לא חובה)
- 2 ביצים גדולות
- 1/2 1 כוסות חלב
- 30 גרם חמאה, מומסת
- חמאה לטיגון (עד 100 גרם)
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/2 כוס אבקה להכנת שוקו
- 1/4 כוס אבקת קקאו
- 1/2 כוס משקה שוקו קנוי
אופן ההכנה:
1. בבלנדר, טוחנים יחד את כל הרכיבים עד לקבלת בלילה אחידה.
2. במחבת גדולה, ממיסים חמאה לטיגון או שבוחרים באפשרות הבריאה יותר, ומחממים היטב מחבת טפלון.
3. בעזרת מצקת, יוצקים מהבלילה למחבת וכשעולות בועות על פני השטח, הופכים ומטגנים עוד דקה מהצד השני. עורמים את הפנקייקים המוכנים לצלחת ומגישים מיד, חם, עם רוטב שוקולד חם ואפשר להוסיף גם פירות טריים חתוכים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!