רכיבים
- 3 כוסות אגוזי קשיו, שלמים או קצוצים
- 1/2 כוס אגוזי מקדמיה
- 3 כוסות קינואה תפוחה
- 1 כוס דבש
- גרידת 2 תפוזים בינוניים
- 2 כפיות מלח
- 1/2 כפית קינמון
- 1/4 כפית תמצית וניל
- יוגורט, להגשה
- פירות, להגשה
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-120 מעלות.
2. קוצצים את אגוזי הקשיו והמקדמיה לפיסות שאינן עולות בגודלן על 1 סנטימטר.
3. מעבירים את התערובת לקערה גדולה ומוסיפים את הקינואה, הדבש, גרידת התפוז, המלח, הקינמון והווניל. מערבבים בעזרת מרית או כף עץ עד שהכל מפוזר בצורה אחידה. התערובת תהיה דביקה.
4. מורחים את תערובת הגרנולה באופן אחיד על שני ניירות אפייה גדולים. אופים במשך 40-60 דקות - בודקים לאחר 20 דקות, הופכים ומפרקים לנתחים גדולים. הגרנולה מוכנה כאשר היא בצבע זהוב כהה והתייבשה מעט.
5. מניחים את ניירות האפייה על רשת התנור להתקררות, תוך פירוק הגרנולה לחתיכות קטנות, מכיוון שהיא תתמצק עם התקררותה. כשהיא קרירה לחלוטין, יש לאחסן את הגרנולה בכלי אטום או בצנצנת, עד שישה שבועות. מגישים עם יוגורט ופירות טריים אם רוצים.