רכיבים
- 1/2 1 כוסות (160 גרם) אגוזי פקאן גולמי מחולקים לרבעים
- 1/2 כוס + 2 כפות (145 מ"ל) סירופ מייפל
- 3 כוסות (340 גרם) שיבולת שועל רגילה - לא אינסטנט
- 3/4 כוס (100 גרם) גרעיני דלעת גולמיים
- 3/4 כוס (100 גרם) גרעיני חמנייה גולמיים
- 1/4 כוס (55 גרם) סוכר
- 3/4 כפית מלח גס
- 1/4 כפית קינמון
- קמצוץ אגוז מוסקט מגורר / טחון
- קמצוץ ג'ינג'ר טחון
- 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן קוקוס, מומס | ניתן להחליף בשמן חמניות
אופן ההכנה:
כמות: 8 כוסות
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית גדולה ושטוחה בנייר אפייה.
2. בקערה, מערבבים את אגוזי הפקאן עם 1/4 כוס סירופ מייפל.
3. בקערה נפרדת, מערבבים לתערובת אחידה את שיבולת השועל עם גרעיני הדלעת, גרעיני החמניות, הסוכר, המלח, הקינמון, אגוז המוסקט, הג'ינג'ר, שמן הקוקוס וסירופ המייפל הנותר
4. מעבירים את התערובת לתבנית המוכנה, משטחים אותה לשכבה אחת ואופים במשך 7-10 דקות, עד שהקצוות מתחילים להזהיב. מוציאים מהתנור, מערבבים את תכולת התבנית כך שמה שהיה באמצע יהיה כעת בצדדים ואופים 7-10 דקות נוספות.
5. מוציאים את התבנית, מערבבים כמו בסעיף הקודם ומוסיפים גם את אגוזי הפקאן המצופים. אופים במשך 7-10 דקות נוספות או עד שהגרנולה זהובה באופן שווה. מוציאים, מערבבים בפעם האחרונה ולאחר שהגרנולה מצטננת לחלוטין, מאחסנים אותה בכלי אטום בטמפרטורת החדר.
הגרנולה נשמרת כך עד שבועיים.