כיכר השבת

תוצרת בית

מתכון לגרנולה טעימה ללא שיבולת שועל

אם מאז הקורונה הגרנולה מחליפה לכם את הקורנפלקס, קבלו טוויסט בריאותי מדליק נוסף לסיטואציית דגני הבוקר: גרנולה ביתית שתכינו בעצמכם ובמקום שיבולת שועל היא מכילה צ'אנקים של לחם מחמצת ששכב במזווה שניים-שלושה ימים. בואו, זה מעולה (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
גרנולה מלחם מחמצת - ללא שיבולת שועל
גרנולה מלחם מחמצת - ללא שיבולת שועל (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • לחם מחמצת במשקל 450 גרם, בן 2-3 ימים, חתוך לחתיכות בגודל 2.5 ס"מ
  • 1/2 כוס אגוזי לוז שלמים, קלויים (מצננים היטב לאחר הקלייה)
  • 1/2 כוס שקדים שלמים, קלויים (מצננים היטב לאחר הקלייה)
  • 1/2 כוס פצפוצי אורז תופח
  • 3/4 כוס דבש מפרחי בר
  • קורט מלח

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-160 מעלות וממקמים את הרשת במדף האמצעי.

2. במעבד מזון, טוחנים את הלחם לפירורים גסים ומעבירים הכל לקערה גדולה. לאחר מכן טוחנים גם את האגוזים והשקדים לפירורים גסים ומוסיפים אותם לקערת פירורי הלחם.

3. מוסיפים לקערה גם את פצפוצי האורז, מערבבים ומוסיפים את הדבש והמלח. מערבבים היטב לציפוי מלא.

4. מעבירים את תכולת הקערה לתבנית גדולה, משטחים הכל לשכבה אחת ואופים במשך 35-40 דקות,עד שהגרנולה זהובה וריחנית. כל 10 דקות במהלך האפייה, מערבבים את הגרנולה.

לאחר האפייה, מצננים את הגרנולה לחלוטין ומאחסנים בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד 3 חודשים.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
בוקר ובראנץ´