רכיבים
- 1/4 בצל, חתוך לקוביות קטנות
- 1 כפית שמן
- 6 פרוסות לחם לבן פרוס
- 2 ביצים בינוניות או 3 קטנות
- 2/3 כוס חלב
- 1/3 כוס גבינה צהובה מגורדת
- 2 כפיות פטרוזיליה קצוצה דק
- מלח ופלפל שחור
- שמן לשימון התבניות
אופן ההכנה:
1. במחבת קטנה על אש גבוהה, מחממים כפית שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מסירים מהאש.
2. קורצים עיגול במרכז כל פרוסת לחם בקוטר של קופסת שימורים ובעזרת מערוך, מרדדים את עיגולי הלחם.
3. משמנים קלות תבנית בעלת 6 שקעי מאפינס, מרפדים כל שקע בעיגול לחם מרודד ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 3 דקות ומוציאים מהתנור.
4. טורפים את הביצים, החלב, הפטרוזיליה וקמצוץ מלח ופלפל שחור.
5. מניחים בצל מטוגן בתחתית כל קיש, מפזרים מעל גבינה מגורדת ויוצקים בכל שקע תבנית 1/2 2 כפות מתערובת הביצים.
6. אופים במשך 12-15 דקות, עד שהחלק העליון מזהיב קלות והמלית יציבה. מוציאים וממתינים 5 דקות לפני ההגשה.
יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות