רכיבים
- 1 כף שמן זית
- 1 בצל קטן, קצוץ
- 2 שיני שום, כתושות
- 2 כוסות רוטב עגבניות פיקנטי ביתי או קנוי
- 4 עלי בזיליקום טריים, קצוצים
- 1 כפית צ'ילי גרוס
- מלח ופלפל שחור
- 6 ביצים
- 100 גרם מוצרלה, חתוכה לפרוסות
אופן ההכנה:
ציוד נדרש: מחבת שניתן להשתמש בה גם בכיריים וגם בתנור.
אין לכם? השתמשו במחבת רגילה, ולפני שמגיע שלב האפייה, העבירו את הרוטב לתבנית.
1. במחבת, מחממים את שמן הזית, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים במשך 5 דקות או עד שהבצל רך ושקוף. מוסיפים את השום ומבשלים במשך דקה נוספת.
2. מוסיפים את רוטב העגבניות, הבזיליקום והצ'ילי ומתבלים במלח ופלפל שחור. כדי להפוך את השקשוקה לחריפה יותר, מוסיפים עוד צ'ילי. מביאים את הרוטב לרתיחה וכשעולות בועות, מסירים את המחבת מהאש.
3. בזהירות, שוברים את הביצים אחת אחת מעל הרוטב במחבת, ומפזרים ביניהן את פרוסות המוצרלה.
4. מעבירים את המחבת לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, ואופים במשך 8-10 דקות או עד שהביצים מוכנות. מקשטים עם בזיליקום קצוץ ומגישים חם.