קונוס טורטיה פיקנטי במילוי גבינות ופלפלים (צילום: טרה)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- 6 טורטיות
- 15 גרם חמאה טרה, מומסת
- 1 כף פפריקה
- מלח
- 2 שיני שום, כתושות
למלית:
- 1 גביע קרם גבינת שמנת 5% טרה
- 1 גביע שמנת חמוצה 15% טרה
- 100 גרם גבינה צהובה מגורדת 28% נֹעם
- חופן זיתים, קצוצים
- 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות קטנות
- 1 פלפל ירוק, חתוך לקוביות קטנות
- לקישוט: עלי חסה
אופן הכנת קונוס טורטיה פיקנטי ממולא:
1. בקערה, מערבבים בקערה את החמאה המומסת, השום והתבלינים.
2. מגלגלים כל טורטייה לצורת קונוס ומהדקים בקיסמים לחיזוק.
3. מברישים כל טורטייה בתערובת החמאה, מסדרים בתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 12-10 דקות, עד שהטורטיות מתייצבות. מוציאים ומניחים בצד לצינון.
4. בקערה, מערבבים את הגבינות עם הזיתים והפלפלים.
5. מרפדים כל טורטייה בעלי חסה, ממלאים בתערובת הגבינות ומגישים מיד.