כיכר השבת

מתכון לחצילים ובולגרית עם עגבניות שרי וזיתים

מתאבן קליל וטעים שמכינים במהירות וסמוך להגשה כדי לשמור על הרעננות: מתכון לחצילים מטוגנים עם עגבניות שרי, גבינה בולגרית וזיתים ברוטב לימון ושום. הגרסה למשקיעים: הגישו כתוספת ירקות לצד מנת פסטה (מתכונים, אוכל)

|
חצילים ובולגרית עם עגבניות שרי וזיתים
חצילים ובולגרית עם עגבניות שרי וזיתים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 2 חצילים
  • 1/4 חבילת גבינת פטה או גבינה בולגרית
  • 10 עגבניות שרי
  • 10 זיתים שחורים או ירוקים
  • לרוטב:
  • 1 לימון סחוט
  • 2 שיני שום
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור
  • שמן לטיגון

אופן הכנת חצילים ובולגרית עם עגבניות שרי וזיתים:

רגע לפני: מתאבן קליל וטעים שמכינים במהירות וסמוך להגשה כדי לשמור על הרעננות: מתכון לחצילים מטוגנים עם עגבניות שרי, גבינה בולגרית וזיתים ברוטב לימון ושום.

• פורסים את החצילים לעיגולים או קוביות בינוניות, ומטגנים בשמן עמוק עד להזהבה. כשהחצילים משחימים, מוציאים אותם לנייר סופג.

• פורסים את עגבניות השרי.

• הכנת הרוטב: כותשים את השום ומערבבים בכלי יחד עם מיץ הלימון ושמן הזית. מתבלים במלח ופלפל.

• מאחדים בכלי הגשה את החצילים, קוביות הגבינה, עגבניות השרי והזיתים.

• סמוך להגשה יוצקים מעל את הרוטב.

אופן ההגשה: למשקיעים - בשלו פסטה ללא רוטב (לפי הוראות היצרן), המתינו שתצטנן וערבבו עם החצילים, העגבניות, והגבינה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
בוקר ובראנץ´