רכיבים
- 2 חצילים
- 1/4 חבילת גבינת פטה או גבינה בולגרית
- 10 עגבניות שרי
- 10 זיתים שחורים או ירוקים
- לרוטב:
- 1 לימון סחוט
- 2 שיני שום
- 4 כפות שמן זית
- מלח ופלפל שחור
- שמן לטיגון
אופן הכנת חצילים ובולגרית עם עגבניות שרי וזיתים:
רגע לפני: מתאבן קליל וטעים שמכינים במהירות וסמוך להגשה כדי לשמור על הרעננות: מתכון לחצילים מטוגנים עם עגבניות שרי, גבינה בולגרית וזיתים ברוטב לימון ושום.
• פורסים את החצילים לעיגולים או קוביות בינוניות, ומטגנים בשמן עמוק עד להזהבה. כשהחצילים משחימים, מוציאים אותם לנייר סופג.
• פורסים את עגבניות השרי.
• הכנת הרוטב: כותשים את השום ומערבבים בכלי יחד עם מיץ הלימון ושמן הזית. מתבלים במלח ופלפל.
• מאחדים בכלי הגשה את החצילים, קוביות הגבינה, עגבניות השרי והזיתים.
• סמוך להגשה יוצקים מעל את הרוטב.
אופן ההגשה: למשקיעים - בשלו פסטה ללא רוטב (לפי הוראות היצרן), המתינו שתצטנן וערבבו עם החצילים, העגבניות, והגבינה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!