כיכר השבת

ספיישל פורים

מיוחד: פרגיות בקראסט אגוזים פריך

מנה עיקרית מיוחדת לשולחן הפורים, בלי מאמץ: מתכון לפרגיות במרינדת שום ותימין וציפוי אגוזים פריך פיקנטי ומתפצח. שעתיים השרייה במרינדה, ורק 15 דקות בתנור (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
פרגיות במרינדה וציפוי אגוזים פריך
פרגיות במרינדה וציפוי אגוזים פריך (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 6-8 פרגיות
  • 4 כפות שמן זית
  • 6 שיני שום
  • עלים מענף תימין אחד
  • קמצוץ צ׳ילי גרוס יבש
  • מלח
  • לציפוי הפריך:
  • 1/2 כוס פירורים זהובים
  • חופן קשיו
  • חופן אגוזי לוז
  • 1 כפית שטוחה מלח גס

אופן הכנת פרגיות פריכות במרינדה:

רגע לפני: מנה עיקרית מיוחדת לשולחן הפורים, בלי מאמץ: מתכון לפרגיות במרינדת שום ותימין וציפוי אגוזים פריך פיקנטי ומתפצח. ההתעסקות כולה מסתכמת בכתישת השום וצליית הפרגיות, משם, תנו למרינדה ולתנור לעשות את העבודה.

• כותשים את שיני השום וקוצצים את עלי התימין.

• מערבבים בכלי קטן את השמן, השום הכתוש, הצ'ילי, התימין וקורטוב מלח, ומצפים היטב את הפרגיות בתערובת. משרים למשך שעתיים.

• לאחר ההשריה, מחממים מחבת פסים וצולים בה את הפרגיות במשך 4 דקות מכל צד.

• מעבירים את הפרגיות לתבנית חסינת אש.

• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

• הכנת הקראסט: טוחנים גס את הקשיו ואגוזי הלוז בפולסים קצרים במעבד מזון עם להב פלדה, ומערבבים יחד עם פירורי הלחם והמלח הגס.

• מפזרים את תערובת הקראסט מעל הפרגיות.

• אופים במשך 15 דקות, עד שהפרגיות מקבלות גוון זהוב-שחום.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
מתכונים לפורים