רכיבים
- 1 חציל גדול ומוצק בקליפה מבריקה וכהה
- 1 בצל גדול
- 1 ביצה קשה
- 1 שן שום טרייה או מעט שום כתוש
- מלח
- שמן
אופן הכנת סלט חצילים בטעם כבד קצוץ:
1. פורסים את החציל לפרוסות דקות.
לטיגון:
- מניחים את פרוסות החצילים על מגש מרופד בנייר סופג, ומתבלים במלח. לאחר שהחצילים מגירים נוזלים, מחממים שמן לטיגון חצי עמוק, וכשהשמן חם, מורידים לתוכו את החצילים בקבוצות (כדי שהשמן לא יתקרר מעומס חצילים), ומטגנים עד להשחמה טובה משני הצדדים.
- מוציאים לנייר סופג.
- חותכים את הבצל לקוביות.
לאפייה:
- מקלפים ופורסים את הבצל לטבעות.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה, משמנים קלות, ומסדרים עליה את פרוסות החצילים, ועליהן את פרוסות הבצל. מזלפים מעט שמן על הכל, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד לריכוך והשחמה.
רגע האיחוד:
במקל בלנדר, טוחנים יחד את החצילים האפויים/מטוגנים, יחד עם הביצה הקשה, השום והבצל, ומתבלים במלח לפי הטעם.
אגב, אפשר לקבל סלט מצוין לא פחות עם קישואים במקום החצילים.