רכיבים
- 6 גזרים גדולים
- 2-3 כפות שמן זית
- 1-2 ס"מ שורש ג'ינג'ר
- גרידת קליפה מחצי תפוז
אופן הכנת גזרים צלויים עם תפוז וג'ינג'ר:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
2. מקלפים את הגזרים, חוצים כל אחד לרוחב ואז חוצים באמצע כל חצי. אם הגזרים עבים מאוד, ניתן לחתוך את חצאי הרוחב לשלוש.
3. מניחים את חתיכות הגזר בתבנית צלייה עם שוליים גבוהים, ויוצקים מעל את השמן.
4. מקלפים ומגרדים את שורש הג'ינג'ר על הגזרים, ומפזרים מעל את גרידת קליפת התפוז. מערבבים הכל יחד היטב, כך שהגזרים יצופו בשמן, ג'ינג'ר וגרידת התפוז.
5. צולים בתנור שחומם מראש במשך 40-50 דקות, עד הגזר מתרכך ומתחיל להשחים. מגישים חם, כמה שיותר סמוך לסעודה.