כיכר השבת

מתכונים לפסח 2016

זה כל כך פשוט: מיונז ביתי כשר לפסח

בפסח הכל סובב סביב הידורים. אז למה שלא תכינו לבד את המיונז? מתכון למיונז ביתי כשר לפסח שכל כך פשוט להכין אותו ולהרוויח קומבינציות קולינריות מגוונות נוספות בחג ש"איו מה לאכול בו" (מתכונים לפסח, אוכל)

| 4 | כיכר השבת |
מיונז ביתי כשר לפסח
מיונז ביתי כשר לפסח (צילום: shutterstock)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 ביצים גדולות
  • 300 מ״ל שמן אגוזים או זית
  • 2 כפיות מלח
  • 2 כפות מיץ מלימון

אופן הכנת מיונז כשר לפסח:

1. במעבד מזון או בקערה עם מוט בלנדר את מעבדים יחד את הביצים, הלימון והמלח, באטיות הכי נמוכה.

2. בהדרגה, מוסיפים את השמן, ותוך כדי מגבירים מעט את הקצב, עד לקבלת קרם מיונז יציב ומגובש.

3. מעבירים לכלי אטום ושומרים במקרר.

4 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
3
ביצים חיות??? זהירות סלמונלה!!!
יאיר
2
אוהבת להכין "מיונז ירוק" עם גבעול אחד או שניים של בצל ירוק. מורידים מהמלח, לימון וחומץ, לכדי חצי או פחות. משהו יודע להכין מיונז עם פחות שמן, כמו עם קמח תפוחי אדמה+מים, שחומם והסמיך?
עליזה
1
אל תעשו עם שמן זית לבד אם אתם לא משתמשים בכל הכמות מיד-כי במקרר זה יקריש ויתפרק!
רפאל
תוספות לפסח