עדשים מנומרות עם גזר ותימין (צילום: Michael Kraus on Shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- 3 כפות שמן זית או שמן צמחי
- 1 בצל, קצוץ דק
- 2 שיני שום, קצוצות דק
- 1 גזר, מקולף וקצוץ דק
- 2 כוסות עדשים מנומרות (עדשים צרפתיות)
- 1 כפית תימין מיובש או טרי וקצוץ
- 3 עלי דפנה
- 1 כף מלח
אופן ההכנה:
1. בסיר גדול על אש בינונית, מחממים את השמן. כשהוא חם, מוסיפים את הבצל, השום והגזר ומאדים אותם עד לריכוך במשך 5-10 דקות.
2. יוצקים לסיר 6 כוסות מים ומוסיפים את העדשים, התימין, עלי הדפנה והמלח. מביאים לרתיחה וכשהכל מבעבע, מנמיכים את האש.
3. מבשלים במשך 20-25 דקות, עד שהעדשים רכות לאחר שספגו את רוב המים שבסיר. אם העדשים כבר רכות, אך נותרו עודפי מים בסיר, מרוקנים אותם החוצה ומסירים מהאש. מגישים מיד או מצננים ומחממים להגשה מאוחר יותר.