כיכר השבת

לכבוד שבת

מתכון לרוטב פטריות ארומטי שהולך עם כל עיקרית

לא משנה לצד מה תחליטו להגיש אותו - עוף או בשר - כל העסק ישתדרג במקום. רוטב פטריות מנחם, ריחני וטעים כל כך שאתם עומדים להכין שוב ושוב (מתכונים לשבת, אוכל)

| 5 | כיכר השבת |
רוטב פטריות ארומטי
רוטב פטריות ארומטי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
בשרי / פרווה

רכיבים

  • 2 כפות שמן זית / 30 גרם מחמאה
  • 1 בצל, חתוך לקוביות
  • 3 שיני שום, כתושות
  • סלסלת פטריות שמפיניון
  • 1 כוס ציר מרק עוף / מים
  • 2 כפות יין אדום
  • 2 גבעולי תימין
  • 1 עלה דפנה
  • 1 כפית מלח ים
  • 1/2 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. במחבת על אש בינונית מחממים את השמן או ממיסים את המחמאה, מוסיפים את הבצל והשום ומאדים במשך 2 דקות.

2. מוסיפים את הפטריות ומאדים במשך 5 דקות תוך ערבוב לעתים קרובות.

3. יוצקים על הכל את ציר העוף / המים והיין, מוסיפים את התימין ועלה הדפנה, מתבלים במלח ופלפל שחור ומביאים לרתיחה. לאחר מכן, מנמיכים את האש, ונותנים לנוזלים לבעבע במשך 8-10 דקות, עד שהרוטב מתעבה ומסמיך.

5 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
1
מתכון בריאות שנותן אלטרנטיבה גם לטבעונים שבנינו. אוסיף ואומר שאת אותו המתכון אפשר לעשות גם עם בטטה (חתוכה לקוביות), יוצא מעדן !
תוספות