רכיבים
- 1/2 ק"ג כבד צלוי
- לריבת הבצל:
- 3 בצל סגול בינוני
- 1/2 כוס חומץ בן יין
- 2 כוס יין אדום יבש
- 3 שיני שום
- 1/2 כוס סוכר חום
- מלח ופלפל
- שמן לטיגון
אופן הכנת כבד עוף צלוי עם ריבת בצל:
רגע לפני: אחת הסיבות שכדאי לכם להשקיע בהכנת ריבת בצל זה בשביל המעדן המושלם הזה: מתכון להכנת כבד עוף צלוי עם ריבת בצל עסיסית. ריבת הבצל מעולה גם כממרח על טוסט קלוי היטב בסגנון קרוסטיני.
• חותכים את הבצל לרצועות.
• מחממים מעט שמן זית במחבת כבדה ומטגנים על אש נמוכה מאד את רצועות הבצלים, עד שיהיו שקופים, במשך לפחות 25 דקות.
• מגביהים לאש בינונית, מוסיפים את הסוכר החום ומערבבים עד שהסוכר נמס לגמרי.
• מוסיפים את החומץ, היין ופרוסות שיני השום. מערבבים מידי פעם עד שהנוזלים מתאדים לחלוטין.
• מעברים לכלי סגור, ומכניסים למקרר.
אופן ההגשה: לפני שמגישים, מחממים קלות את הכבדים הצלויים במחבת או סיר רחב עם מעט שמן. מעבירים לכלי הגשה, ויוצקים מעל ריבת הבצל.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!