רכיבים
- 1/4 1 כוסות (150 גרם) קמח לחם - מודדים לאחר הניפוי
- 1/2 1 כפיות אבקת אפייה
- 1 כף שמן זית
- 1 כף דבש
- 1/3 כוס מים חמים - או מעט יותר, לפי הצורך
לאפייה: 3 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
1. בקערת מיקסר עם וו לישה או בקערה רגילה, אם לשים ידנית, מוסיפים את כל הרכיבים ולשים לבצק אחיד במשך 1-2 דקות. אם התערובת יבשה ולא מתאחדת, מוסיפים כף מים חמים בכל פעם, עד שמתקבל בצק אחיד.
2. על משטח עבודה מקומח קלות, מרדדים את הבצק לפאי עגול בקוטר של כ-30 ס"מ.
3. משמנים את התבנית ב-1 כף שמן זית, מניחים במרכז את פאי הבצק ומזלפים מעל 2 כפות שמן זית.
שלב התוספות: זה המקום לגלות יצירתיות ולפזר מעל גבינות, ירקות חתוכים, רטבים - כל תוספת תתאים כאן.
4. אופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות במשך 12-15 דקות, עד שהשוליים פריכים והגבינה נמסה.