רכיבים
- 450 גרם חטיף תפוחי אדמה (צ'יפס)
- ¼1 כוסות קמח לבן, מנופה
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- קורט פלפל קאיין טחון
- 2 ביצים, טרופות קלות
- 1 ק"ג שוקי וירכי עוף
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפיה ומניחים מעל את רשת התנור.
2. בקערה של מעבד מזון, טוחנים את שבבי תפוחי האדמה, עד לקבלת פירורים גסים. מעבירים את הפירורים לכלי גדול ורדוד.
3. בקערה גדולה ורדודה אחרת, מערבבים את הקמח עם המלח, הפלפל והקאיין, עד לשילוב. מקציפים את הביצים בכלי שלישי גדול ורדוד.
4. עובדים בזה אחר זה - טובלים כל נתח עוף בתערובת הקמח, בתערובת הביצים ולבסוף בפירורי הצ'יפס - לציפוי. מעבירים את נתחי העוף המצופים לרשת שעל תבנית האפייה המוכנה.
5. אופים את העוף עד שהציפוי מזהיב והבשר מבושל, במשך 20-25 דקות.
6. מצננים במשך 5-10 דקות לפני ההגשה.