רכיבים
- 1/2 חזה הודו נקבה (1 ק"ג, נקי מעור ומשומן)
- 1 כוס מים רותחים
- 1 כף מלח גס
- 1 כף סוכר
- 2 כפות רוטב סויה
- 4 שיני שום, קלופות וחצויות
- 3 עלי דפנה
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- 2 כפות דבש
- 2 כפות סילאן
- 2 כפיות פלפל שחור גרוס גס
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 כפית שבבי צ'ילי יבש חריף
- 1 כפית גרגרי כוסברה טחונים
אופן הכנת פסטרמת הודו:
1. בעזרת חוט שפגט (חוט מטבח), קושרים את החזה לגליל הדוק.
2. לתבנית פיירקס / חרס מלבנית, יוצקים מים רותחים, מוסיפים מלח וסוכר, מערבבים קלות ומצננים לחלוטין.
3. מוסיפים לתבנית רוטב סויה, חצאי שיני שום, עלי דפנה, פלפל שחור ופפריקה ומערבבים הכל יחד.
4. מניחים את חזה ההודו בתבנית, ומצפים היטב מכל כיוון במשרה. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 24 שעות. כל 6 שעות הופכים את נתח ההודו.
5. מוציאים את חזה ההודו מהתבנית לצלחת.
6. בקערה קטנה, מערבבים דבש, סילאן, פלפל שחור גרוס גס, שמן זית, שבבי צ'ילי יבש חריף, גרגרי כוסברה טחונים עד לקבלת תערובת סמיכה, ומצפים בתערובת את חזה ההודו.
7. מניחים את חזה ההודו על רשת, וממקמים בתחתית התנור תבנית שתאגור את הנוזלים ומוזגים לתוכה 2 כוסות מים.
8. אופים בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות במשך 5 דקות, מנמיכים את החום ל-150 מעלות ואופים במשך שעה נוספת.
לאחר האפייה מצננים כ-20 דקות לפחות, פורסים לפרוסות דקות ואוכלים חם או פושר כמנה עיקרית או כתוספת קרה ונהדרת בכריך עם ירקות, חמוצים ותוספת של מיונז וחרדל.