רכיבים
- 2 כוסות קמח
- 1 כוס מים רותחים
- 2 כפות שמן
- קמצוץ מלח
- למילוי:
- 400 גרם כבד צלוי
- 2 בצל לבן
- 4 כפות שמן
- מלח ופלפל שחור
אופן הכנת קרעפלאך:
• מתחילים קודם בהכנת המילוי, כי הבצק לא צריך לנוח, ודורש עבודה מהירה: קוצצים דק את הבצלים, מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
• קוצצים דק ככל האפשר את הכבדים ומוסיפים למחבת. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם, מערבבים ומטגנים הכל יחד במשך 3-4 דקות. מסירים מהאש ומניחים בצד לצינון.
• מעבדים בקערה את הקמח, המים הרותחים, 2 כפות שמן וקמצוץ מלח לבצק אחיד.
• מקמחים משטח עבודה, ומרדדים את הבצק לעלה בעובי חצי סנטימטר.
• קורצים עיגולים מהבצק, מניחים במרכז כל עיגול ממילוי הכבדים, מקפלים לחצי, מהדקים בקצוות ומחברים את שני קצוות הסהר שנוצר לטבעת.
• מרתיחים סיר גדול מלא במים עם מעט מלח, ומורידים למים את הקרעפלאך. מבשלים עד שהכיסונים צפים למעלה. מוציאים לנייר סופג.
• מגישים בתוך מרק עוף.
הצגת כל התגובות