כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לחזה עוף צלוי במרינדה וסלסת ירקות

מתכון להכנת חזה עוף צלוי במרינדה וסלסת ירקות. מנה עסיסית וטעימה בתיבול פיקנטי נהדר. חגיגת טעמים בסגנון מקסיקני חריף וטוב, ומנת חלבון מעולה אחרי אימון (מתכונים, אוכל)

| 3 | כיכר השבת |
חזה עוף צלוי במרינדה וסלסת ירקות
חזה עוף צלוי במרינדה וסלסת ירקות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 4 יחידות חזה עוף
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • 1/2 בצל סגול
  • 1 שן שום
  • 1/4 כוס כוסברה / פטרוזיליה
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה / מעושנת
  • מלח ופלפל שחור
  • לסלסה:
  • 3 עגבניות בשלות
  • 1 מלפפון גדול
  • 1 בצל סגול בינוני
  • 2 כפות כוסברה / פטרוזיליה קצוצה
  • 2 שיני שום
  • 1 פלפלון חריף

אופן הכנת חזה עוף צלוי וסלסה:

רגע לפני: מתכון להכנת חזה עוף צלוי במרינדה וסלסת ירקות. מנה עסיסית וטעימה בתיבול פיקנטי נהדר. חגיגת טעמים בסגנון מקסיקני חריף וטוב, ומנת חלבון מעולה אחרי אימון.

• הכנת הסלסה: קוצצים דק את העגבניות, המלפפון, הפלפלון והבצל, כותשים את שיני השום ומערבבים בקערה הכל יחד עם הפטרוזיליה/כוסברה.

מניחים לרכיבי הסלסה לנוח יחד במשך חצי שעה עד ההגשה.

הכנת המרינדה: טוחנים במעבד מזון את שמן הזית, מיץ הלימון, הפטרוזיליה/כוסברה, חצי בצל סגול, שן שום, פפריקה, מלח ופלפל שחור - לפי הטעם.

מעבירים את המרינדה לקערה ומעסים בה היטב את נתחי העוף. מניחים את נתחי העוף להשריה בקערת המרינדה במקרר למשך שעתיים עד לילה שלם, וכל המרבה הרי זה משובח.

מסירים את שאריות המרינדה מנתחי העוף וצולים אותם על גריל או מחבת פסים עד להשחמה.

מסירים מהאש ומגישים חם עם הסלסה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
1
מדהים (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
עוף