רכיבים
- 500 גרם חזה עוף / שאריות עוף
- 400 גרם פסטה פטוצ'יני
- 1 כוס עלי תרד טריים
- 1 כוס עלי בזיליקום טריים
- 3 כפות צנוברים
- 1 שן שום
- 1/2 כפית מלח
- 6 כפות שמן זית כתית מעולה
אופן הכנת סלט עוף ופסטה עם פסטו:
רגע לפני: מתכון להכנת סלט עוף ופסטה עם פסטו תרד ובזיליקום. הכי כיף להשתמש בפסטה פטו'ציני קצרה ועסיסית שמדגישה את הטעם הנפלא של הפסטו. ארוחת ביניים משביעה או מנת פתיחה קלה.
יש לכם את זה בחלבי? כן! המנה הזו אמנם בשרית, אך תוכלו להוציא את העוף מהמתכון ולהוסיף במקומו קוביות גבינה או מספר כפות שמנת חמוצה.
• חותכים לקוביות את העוף וצולים אותו על מחבת פסים משומנת, עד להשחמה. לחלופין, ניתן להשתמש בשאריות עוף מהארוחה האחרונה. קוצצים לקוביות וסופגים מהן את הרוטב היטב.
• הכנת הפסטו: מכניסים למעבד מזון את התרד, הבזיליקום, הצנוברים, השום והמלח וטוחנים. מוסיפים את השמן לתערובת בזרם איטי ומעבדים עד לקבלת מרקם חלק.
• מרתיחים סיר גדול במים עם כף מלח. כשהמים רותחים, מוסיפים את הפסטה לסיר ומבשלים עד לדרגת אל דנטה - כלומר, לפי מספר הדקות הרשום על האריזה, פחות דקה אחת.
• מסננים את הפסטה מהמים, שומרים בצד כוס אחד ממי הבישול ומחזירים את הפסטה לסיר.
רגע האיחוד:
• מוסיפים לסיר הפסטה את הפסטו וקוביות העוף ומערבבים היטב. מרטיבים מעט את הסלט עם 2 כפות ממי הבישול של הפסטה, או יותר, אם רוצים.
אופן ההגשה: מעבירים את הסלט לצלחות הגשה, מזלפים שמן זית מעל, משפרים תיבול (אם צריך) ומגישים חם.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!