רכיבים
- 3 כוסות פרוסות פטריות טריות או מקופסת שימורים
- 200 גרפ ערמונים בוואקום
- 100 גרם חמאה
- 2 בצלים גדולים
- 3 כפות קמח
- 1/4 כוס יין לבן
- 2 כוסות חלב
- 1 ליטר מים
- קמצוץ אגוז מוסקט
- פלפל לבן
- מלח
אופן הכנת מרק פטריות וערמונים:
• קוצצים את הבצל, ממיסים 1 כף חמאה במחבת טפלון גדולה ומטגנים את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים את הפטריות (אם משתמשים בפטריות משימורים, מסננים היטב מנוזלים) ומקפיצים יחד במשך 4 דקות. מסירים מהאש.
• בסיר עם שוליים גבוהים, ממיסים את שאר החמאה, מוסיפים את הקמח ומטגנים בערבוב מתמיד. מוסיפים מיד את היין, הפטריות והבצל, מתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל לבן, ומערבבים היטב.
• מוסיפים לסיר את החלב והמים, ומבדלים על אש בינונית במשך 30 דקות. מסירים מהאש.
• במקל בלנדר טוחנים את המרק למחית, שוברים את הערמונים, מוסיפים למרק ומערבבים לאיחוד מלא.
• יוצקים לכלים אישיים ומגישים חם. ניתן לפזר מעל עלי טרגון.