כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון למרק קישואים קרמי עם בזיליקום

תתפנקו: מתכון להכנת מרק קישואים בתיבול בזיליקום עדין ותוספת נדיבה של שמנת מתוקה שמעניקה לו מרקם קרמי וסמיך. הכי מושלם? מקלות גבינה פריכים לצד המרק (מתכונים, אוכל)

| 2 | כיכר השבת |
מרק קישואים קרמי עם בזיליקום
מרק קישואים קרמי עם בזיליקום (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 6 קישואים בינוניים מוצקים בקליפתם
  • 2 בצלים גדולים
  • 100 גרם חמאה
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 4 שיני שום
  • 1 ליטר מים
  • 2 כפות עלי בזיליקום טרי קצוצים
  • קמצוץ כמון (לא חובה)
  • 1 כף מלח
  • להגשה: פרמז׳ן מגורדת

אופן הכנת מרק קישואים:

רגע לפני: מתכון להכנת מרק קישואים בתיבול בזיליקום עדין ותוספת נדיבה של שמנת מתוקה שמעניקה לו מרקם קרמי וסמיך.

• חותכים את הקישואים לרבעים, וקוצצים את הבצל.

• חותכים לקוביות את החמאה וממיסים בסיר עמוק. מטגנים את הבצל הקצוץ בחמאה, עד להזהבה.

• מוסיפים את הקישואים, מערבבים ומוסיפים את שיני השום בשלמותן.

• מתבלים בכמון ומלח, מוסיפים את המים ומבשלים עד שהקישואים מתרככים.

• מסירים מהאש וטוחנים את הקישואים בעזרת מקל בלנדר למחית במרקם הרצוי.

• מוסיפים את השמנת ועלי הבזיליקום, מערבבים ומבשלים יחד במשך 4 דקות.

אופן ההגשה: מגישים חם, מגרדים מעל המרק פרמזן, והכי מושלם? טובלים במרק את מקלות הגבינה-זיתים המעולים האלה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תוכן שאסור לפספס
2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
1
תעם גם עדן ומחממםנאת הנשמה (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
מרקים