בטטות בגריל עם מטבל מיוחד (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- 2 בטטות גדולות או 3 קטנות, עם קליפה, שטופות היטב וחתוכות לפרוסות
- 2 כפות שמן זית
- מלח גס ופלפל שחור גרוס
- 1 כוס יוגורט יווני
- 1/2 כוס שמיר
- 1/2 כוס בזיליקום
- 3 כפות עירית קצוצה
- מיץ מחצי לימון
אופן ההכנה:
1. מכוונים מחבת פסים לחום בינוני-גבוה.
2. בקערה גדולה מקפיצים את הבטטות עם שמן הזית וכפית מלח.
3. מסדרים את הבטטות עם הצד החתוך כלפי מטה על הגריל ומבשלים עד שהן רכות, 12-15 דקות, תוך כדי הפיכתן באמצע.
4. להכנת המטבל, בבלנדר או במעבד מזון, מערבבים את היוגורט, השמיר, הבזיליקום, העירית, מיץ הלימון, כפית מלח וכפית פלפל, עד לקבלת מרקם חלק וקרמי. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
5. להגשה, מסדרים את הבטטות על מגש ומטפטפים מעל את המטבל, או מגישים אותו בצד.