כיכר השבת

התוספת שתופסת

מתכון לפטריות צלויות בבלסמי וטימין - קלאס באפץ מאמץ

חושבים שפטריות טובות רק כתוספת לפיצה או סלט? כנראה שלא ניסיתם את המתכון הזה. הוא בשרני (ופרווה), טעים ומוכן תוך 30 דקות - הליווי האידיאלי לכל מנה עיקרית, מסטייק ועד פסטה. והשוס: דיאטטי ועוזר לנו לא לנשנש דברים שנתחרט עליהם אחר כך (מתכונים, אוכל)

| 2 | כיכר השבת |
קלאס באפס מאמץ: פטריות צלויות בבלסמי וטימין
קלאס באפס מאמץ: פטריות צלויות בבלסמי וטימין (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 450 גרם פטריות שמפיניון שלמות
  • 1/4 כוס שמן זית איכותי
  • 1/2 כפית חרדל דיז'ון
  • 1/4 כוס חומץ בלסמי
  • 1 כפית אבקת שום
  • 1 כף עלי טימין טריים + עוד מעט, להגשה
  • 1 כפית מלח גס + עוד מעט, להגשה
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית עמילן

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-220 מעלות. מסדרים את הפטריות בתבנית.

2. טורפים בקערה בינונית את שמן הזית, החרדל, החומץ, אבקת השום, הטימין, המלח והפלפל - עד לאיחוד.

3. יוצקים את התערובת על הפטריות ומערבבים עד לאיחוד. מפזרים את הפטריות בשכבה אחידה וצולים עד להזהבה והתרככות, 15-18 דקות.

4. מוציאים את התבנית מהתנור ומכוונים את התנור לחום גבוה.

5. בקערה קטנה מקציפים את העמילן ו-1 כף מים. יוצקים את התערובת על הפטריות ומערבבים לאיחוד.

6. צולים עד שהרוטב מסמיך והפטריות חרוכות מעט, 2-3 דקות.

7. מפזרים מעל את המלח הגס. אם רוצים, מקשטים בעוד עלי טימין טריים.

2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
2
מטעמי כשרות יש לחתוך לפחות 3 פטריות על מנת לבדוק. ויה”ר שלא תצא תקלה תחת ידינו
1
טעים אש
תוספות וירקות