רכיבים
- 1 חבילת אטריות אורז (250 גרם)
- 3 כפות שמן בוטנים (או קנולה)
- 2 כפות שום כתוש
- 1/2 כוס בצל סגול קצוץ
- 2 כפיות סוכר חום
- 1 כוס כרוב ירוק קצוץ גס לאורך
- 1/2 כוס גזר מגורד
- 1 כף רוטב צ'ילי
- 3 כפות רוטב סויה
אופן הכנת נודלס וירקות מוקפצים:
רגע לפני: מנה אסייתית מושלמת לקיץ - מינימום עבודה, מקסימום טעם: מתכון לנודלס וירקות מוקפצים ברוטב פיקנטי מתקתק. עיקרית קלילה או תוספת נהדרת לחזה עוף מוקפץ.
• מבשלים את אטריות האורז לפי הוראות היצרן, ומסננים מנוזלים. מניחים בצד ועוברים להקפצת הירקות.
• מחממים את השמן במחבת גדולה או בווק על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את השום הכתוש, מערבבים ומטגנים במשך 30 שניות, או עד שעולה ריח מהשום.
• מוסיפים את הבצל הקצוץ והסוכר, מערבבים ומטגנים במשך 2 דקות או עד שהבצל מתרכך.
• מוסיפים את הכרוב, הגזר, רוטב הצ'ילי ורוטב הסויה, מערבבים ומקפיצים יחד במשך 5 דקות, או עד שהכרוב נהיה מעט פריך.
• מוסיפים לירקות את האטריות המבושלות, ומקפיצים יחד במשך 3-4 דקות.
• מגישים חם או קר בצלחות אישיות. מפזרים מעל בצל ירוק קצוץ ושומשום. ניתן להגיש כתוספת לחזה עוף מוקפץ.