רכיבים
- 2 כוסות אורז לבן
- 4 כוסות מים רותחים (להכנת האורז)
- 1 כוס גרגירי חומוס מבושלים (אפשר משימורים)
- 1 כוס אפונת גינה מבושלת (אפשר משימורים)
- 1 דלורית קטנה
- 1/2 צרור כוסברה
- 2 בצלים סגולים
- 5 שיני שום
- 1/2 כף מלח
- קמצוץ אגוז מוסקט
- פלפל לבן
- 4 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
• מכינים את הירקות:
קולפים את הדלורית, חותכים לקוביות קטנות ושוות בגודלן.
קולפים את הבצל הסגול ופורסים אותו לטבעות.
קוצצים את שיני השום.
• מחממים בסיר רחב 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל במשך כמה דקות עד שיזהיב. מוסיפים לקראת סוף הטיגון את השום, כדי שלא יישרף.
• מוסיפים את האפונה והחומוס לסיר, מתבלים במלח, פלפל לבן ואגוז מוסקט ומערבבים.
• מוסיפים את קוביות הדלורית והכוסברה הקצוצה, מנמיכים את האש ומבשלים במשך 10 דקות. מידי פעם מערבבים.
• מסירים את הירקות מהאש ומעבירים לקערה.
• מחממים 2 כפות שמן בסיר (אפשר באותו אחד בו בישלתם את הירקות), ואחרי שהשמן חם, מוסיפים את האורז לסיר ומטגנים אותו במשך 4 דקות. לאחר מכן מוסיפים את המים הרותחים ומכסים את הסיר. מבשלים במשך 15 דקות על אש נמוכה.
• בתום הבישול, מכבים את האש, אך משאירים את האורז מכוסה במשך 5 דקות. לאחר מכן, מוסיפים לסיר האורז את תערובת הירקות ומערבבים היטב.
אופן ההגשה: חם