כיכר השבת

מה נאכל היום?

משגע: טירופיטה בתבנית - מאפה פילו וגבינות מלוחות

הטירופיטה הוא מאפה נפוץ במטבח היווני ומורכב, כאמור, מבצק פילו במילוי גבינות עשירות כדוגמת פטה. התוצאה נפלאה: ריבועיים קראנצ'יים וטעימים מאד, שהולכים נהדר עם, איך לא, סלט יווני (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
משגע: טירופיטה בתבנית - מאפה פילו וגבינות מלוחות
משגע: טירופיטה בתבנית - מאפה פילו וגבינות מלוחות (צילום: חיה דר)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 6 עלי פילו
  • 250 גרם גבינת פטה
  • 100 גרם מוצרלה מגוררת
  • 100 גרם קשקבל מגורר
  • 150 גרם יוגורט סמיך
  • 2 ביצים
  • כ-100 גרם חמאה - לשימון

אופן ההכנה:

1. מפשירים את עלי הפילו לילה במקרר.

2. מערבבים את חומרי המלית ושומרים בצד עד השימוש.

3. משמנים תבנית ומחממים תנור ל-190 מעלות.

4. מברישים עלה פילו בחמאה ומניחים בתבנית. מברישים עלה נוסף ומניחים על העלה הראשון וכך גם עם העלה השלישי.

5. יוצקים מעל את המלית. שוב מברישים באותו האופן 3 עלים ומניחים מעל המלית. מסמנים על פני העלים מנות (להקל בחיתוך בעת ההגשה). מברישים בחמאה הנותרת ואופים כ-30 דקות עד להזהבה.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
קישים ופשטידות