רכיבים
- 30 גרם חמאה
- 2 כפות קמח
- 2 כוסות חלב
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית זרעי חרדל טחונים / פפריקה חריפה (לא חובה)
- 1/2 כפית פלפל שחור טחון
- 500 גרם פסטה קצרה חלולה מסוג פנה / קרניים
- 3 כוסות גבינת צ'דר מגוררת גס / 250 גרם מוצרלה + 50 גרם פרמזן מגורדות
אופן הכנת מאק אנד צ'יז:
1.מחממים את התנור ל-180 מעלות.
2. ממיסים בסיר את החמאה, מוסיפים את הקמח ומבשלים במשך דקה תוך ערבוב מתמיד. מוסיפים את החלב, המלח, הפלפל השחור והחרדל ומבשלים עד שהתערובת רותחת ומתעבה.
3. במקביל, מבשלים את הפסטה בסיר מלא מים מומלחים לפי ההוראות שעל האריזה. מסירים מהאש ומסננים היטב.
4. מוסיפים את הגבינה בהדרגה לתערובת החלב, ומבשלים עד להמסה מלאה. מערבבים את הפסטה ברוטב הגבינה, מעבירים לתבנית חרס או פיירקס, ואופים במשך 30 דקות עד שהגבינה מבעבעת ומשחימה מעט מעל. מגישים חם.