לעוגת הטורט:
- 3/4 כוס סוכר מגורען
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כפית מלח גס
- גרידה מתפוז אחד - לא חובה
- 3/4 כוס שמן זית + תרסיס שמן
- 1/2 כוס רוויון
- 1 ביצה גדולה
- 1 כפית תמצית וניל
- ¼1 כוסות קמח לבן, מנופה
לציפוי:
- ½1 כוסות אבקת סוכר
- 1/4 כוס קקאו
- 1 כוס חמאה, בטמפרטורת החדר
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 עד 3 כפות חלב
- מלח גס, לקישוט (לא חובה)
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית עוגה עגולה בנייר אפייה ומרססים קלות בספריי שמן.
2. בקערה גדולה טורפים יחד את הסוכר, הסודה לשתייה, אבקת האפייה והמלח. מוסיפים את גרידת התפוז (אם משתמשים), שמן הזית, הרוויון, הביצה והווניל וטורפים עד לקבלת תערובת אחידה, כדקה.
3. מוסיפים את הקמח וטורפים רק עד לאיחוד. אופים עד שהחלק העליון מזהיב (או שבודקים בעזרת קיסם הננעץ במרכז העוגה ויוצא נקי), 30-35 דקות. מצננים בתבנית כ-5 דקות, לאחר מכן מוציאים מהתבנית ומצננים לחלוטין על רשת התנור.
4. בזמן שהעוגה מתקררת, מכינים את הציפוי: בעזרת מערבל חשמלי, בקערה קטנה, מקציפים יחד את אבקת הסוכר, הקקאו, החמאה, תמצית הווניל ו-2 כפות חלב. אם התערובת סמיכה מדי, מוסיפים עוד כף חלב, עד שהציפוי מקבל מרקם אוורירי וניתן למריחה.
5. כשהעוגה מתקררת לגמרי, שופכים מעל את הציפוי ומפזרים את המלח הגס, אם רוצים.