קרן קדוש, הקונדיטורית של ירושלים מהמוסד הקולינרי 'קפה קדוש' הגיעה לדירה בה חיות 6 בוגרות עם מוגבלויות באופן עצמאי במסגרת פרויקט דיור בקהילה של ארגון שלוה, יחד, הן אפו עוגת תפוזים ודבש שמתאימה לראש השנה ושכל אחד יכול להכין בבית. בסיום הערב קדוש איחלה לבנות שנה טובה ומתוקה כמוהן והדגישה כי זו זכות להגיע ולאפות יחד איתן והלוואי והשנה שתבוא תהיה אופטימית ומאושרת כמו הבנות. חשפנו את המתכון לפניכם:
עוגת תפוזים ודבש
מוצרים
לעוגה:
לסירופ
מרנג איטלקי
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-170° מעלות.
מקציפים בנפרד חלבון עם חצי כוס סוכר וחלמון עם חצי כוס סוכר ואז מאחדים.
מוסיפים את שאר הרכיבים מערבבים יחד ומקפלים עד לאיחוד, מוסיפים בהדרגה שמן ומיץ תפוזים.
משמנים את התבנית ומפזרים קוקוס ואז יוצקים את הבלילה לתבנית.
מכניסים לתנור ל-40 דק’.
מערבבים את המצרכים לסירופ ויוצקים על העוגה כשהיא חמה.
להכנת המרנג האיטלקי:
מחממים בסיר קטן מים עם סוכר. כשהמים מגיעים ל-113° מעלות מתחילים להקציף חלבון במיקסר.
כשהמים מגיעים ל-117° מעלות, מוסיפים לאט לאט את המים למיקסר תוך כדי הקצפה ונותנים לו לעבוד עד שהמרנג יציב מאוד והכלי של המיקסר לא חם למגע.
מכניסים לשקית זילוף ומזלפים מעל העוגה ומקשטים עם פירות יער.