עוגת עקיצת הדבורה
מוצרים
לבסיס העוגה
(כוסות חד״פ שתיה קרה)
כוס קמח
אבקת אפיה
50 גרם חמאה קרה חתוחה לקוביות
2 כפות סוכר
סוכר וניל
2 חלמונים
למלית גבינה
500 גרם גבינה לבנה 9 אחוז
גביע שמנת חמוצה 27 אחוז
מיכל שמנת מתוקה
חבילת אינסטנט פודינג וניל
חצי כוס סוכר
לציפוי שקדים
50 גרם חמאה
150 גרם שקדים פרוסים
2 כפות סוכר
הוראות הכנה
בסיס: ערבבו את חומרי הבסיס במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה למרקם פירורי.
שטחו בתבנית עגולה- קוטר 24 ואפו בתנור מחומם על 170 מעלות, עד להשחמה. קררו מעט
מלית: הקציפו את השמנת והוסיפו את שאר החומרים בהדרגה עד לקבלת קצף יציב. את הפודינג הוסיפו בסוף בהדרגה. שטחו את המלית על הבסיס.
ציפוי שקדים: חממו את החמאה בסיר או מחבת וקלעו את השקדים תוך כדי בחישה מתמדת.
כשהשקדים קלויים וזהובים כבו את האש, הוסיפו סוכר וערבבו היטב
פזרו את השקדים מעל מלית הגבינה, קררו במקרר למשך 3 שעות להתייצבות העוגה.
בתאבון