רכיבים
- 1 דף בצק עלים קפוא, מופשר
- 1 ביצה גדולה
- 1 תפוח חמצמץ-מתוק (כמו פינק ליידי), ללא הליבה
- 2 כפות חמאה / מרגרינה, מומסת
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 1 כף סוכר דמררה + עוד, לזילוף
- 1 כפית קינמון + עוד, לפי הצורך
- קורט מלח גס
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. על משטח מקומח קלות מרדדים ומשטחים מעט את בצק העלים. חותכים ל-6 ריבועים. בעזרת סכין חורצים (לא עד הסוף) ריבוע מעט קטן יותר, בתוך כל מאפה; מחוררים את כולו עם מזלג. מניחים את חתיכות בצק העלים על תבנית האפייה המוכנה. מצננים במקרר בעת הכנת התפוחים.
3. בקערה קטנה טורפים את הביצה עם כף אחת של מים. מניחים בצד.
4. חותכים את התפוח לפרוסות דקות בעובי של כ-0.3 סנטימטר. בקערה בינונית מערבבים יחד את החמאה או המרגרינה, תמצית הווניל, הסוכר, הקינמון והמלח. מוסיפים את פרוסות התפוחים ומערבבים, לציפוי. טועמים ומוסיפים עוד קינמון לפי הצורך.
5. מוציאים את בצק העלים מהמקרר. מברישים את השוליים בתערובת הביצים השמורה. מסדרים כמה מפרוסות התפוחים על כל ריבוע, קרוב ככל האפשר לקו הסימון. מפזרים מעל בנדיבות את שאר הסוכר. מצננים במקרר 8-10 דקות.
6. אופים את הטארטים עד שהם תופחים ומזהיבים, 30-35 דקות. מצננים מעט טרם ההגשה.