לעוגה:
- 3/4 כוס שוקולד אפייה מגורר דק
- 2 כוסות קמח מנופה
- 2 כפיות אבקת אפיה
- 2 כפיות סודה לשתייה
- 1 כפית מלח
- 1/8 כפית ג'ינג'ר טחון
- 2 כוסות חלב
- 1 כוס סוכר
- 90 גרם חמאה
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 ביצים
לקרם השוקולד:
- 80 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר
- 1/2 כוס שוקולד חלב או מריר מגורר דק
- 1 כפית חלב
- 1 כוס אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה, מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, המלח והג'ינג'ר.
2. בסיר בינוני, מבשלים את החמאה, הסוכר והחלב עד שהסוכר והחמאה נמסים והנוזל מגיע לרתיחה ומבעבע. מכבים מהאש ומערבבים פנימה את השוקולד. מערבבים עד שהוא נמס.
3. יוצקים את תערובת השוקולד על תערובת הקמח ומערבבים היטב. מוסיפים את הביצים ותמצית הווניל ומערבבים במרץ עד לקבלת בלילה אחידה.
4. מחלקים את הבלילה בין 2 תבניות עגולות בקוטר 22 ס"מ, משומנות קלות. ממלאים כל תבנית רק עד 3/4 מהגובה שלה.
5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-16 דקות או עד שמרכז העוגות יציב וקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי. מוציאים מהתנור ונותנים לעוגות להצטנן.
בינתיים, מכינים את קרם השוקולד לציפוי:
6. בסיר קטן על אש בינונית-נמוכה, ממיסים 120 גרם חמאה יחד עם כוס אחד של שוקולד מגורד.
7. בקערה גדולה, מניחים את 120 גרם החמאה הנותרת, 1/4 כוס השוקולד הנותר, החלב ואבקת הסוכר ויוצקים על הכל את תערובת השוקולד והחמאה. מקציפים עם מקצף ידני עד לקבלת קרם חלק.
הרכבת העוגה:
8. מניחים עוגה אחת על מגש עגול, מורחים עליו מקרם השוקולד, מניחים עליו את העוגה השנייה ומצפים הכל בקרם. מקשטים בכל דרך שרוצים ומגישים מיד או שומרים במקרר עד להגשה.
הצגת כל התגובות